Tekst: Maria Lund Krogstad,

Publisert: 13.02.2018 22:35,

Kandidaten fikk 62.2 prosent av stemmene.

Eirik Sande har blitt valgt til ny leder av Studentersamfundet i Trondhjem. Han har tidligere vært med i UKA-15 og vært både gjengmedlem og gjengsjef i Markedsføringsgjengen på Samfundet. Utenom Samfundet studerer Eirik til å bli lektor i Samfunnsfag.

– Da jeg skulle velge studie, var det vanskelig. Men jeg endte opp her, ikke fordi jeg valgte Trondheim, men fordi jeg valgte Samfundet, sa han i åpningsappellen sin.

Les også:UKEsjef for UKA-19 er valgt

Sande føler seg hjemme på Samfundet, og synes det er deilig å ha et sted man kan komme til, og alltid føle at man møter venner.

– Jeg har fokus på tre verdier i mitt Samfundetstyre: Åpenhet, tilhørighet, og bevissthet, fortalte han.

Under utspørringen sa Eirik at han ønsker at temaene på Samfundsmøtene og debattene skal være så ferske som mulig, fordi det er de som diskuteres i media og som studenter dermed mener mye om. Han ønsker også å ha møter på engelsk for å nå ut til flere internasjonale studenter. Drømmedebatten hans er om ulv, mens drømmemøtet hans er om psykisk helse.

Det var tre forhåndsmeldte kandidater før valget, men Sigbjørn Svinvik trakk sitt kandidatur før første runde av utspørringen. Etter første pause ble nåværende nestleder i Samfundetstyret, Kristaver Johansen, benket. Han deltok i utspørringen, men hverken han eller Aase Maren Iversen Østgaard nådde opp i kampen mot Sande.

- Annonse -